Bij De Grote Zus stel je dus zelf je buffet samen. Geen vaste arrangementen, maar gewoon kiezen wat je lekker vind. In onderstaande lijst vind je gerechten die het gewoon altijd goed doen op een buffet. Mis je iets? Vaak zijn er meer mogelijkheden.

Kies voor een gevarieerd buffet 3 hoofdgerechten, 3 bijgerechten en 2 a 3 groentegerechten. Naar wens is het mogelijk om uit te breiden met koude schotels en gerechten, soep of voorgerecht, brood met smeersels en een afsluiter in de vorm van een nagerecht of kaasplank.

Maak telefonisch, via WhatsApp of mail een afspraak voor een voorgesprek. Natuurlijk kijken we eerst of we ruimte hebben op de datum waarop je wat te vieren hebt.

In het voorgesprek bespreken we jullie wensen, daarna ontvang je via mail of WhatsApp een offerte. Omdat ik echt op maat werk is het vooraf niet precies te zeggen wat het gaat kosten. Veel vis of vlees in de gekozen gerechten dan kan het wat duurder uitvallen. Ook het soort producten: biologisch of seizoensproducten bijv verschillen natuurlijk ook enorm in prijs. Vaak komt de prijs voor een buffet uit tussen de €17,50 en €20,00. 

SOEPEN

Tomatensoep,

Kippensoep,

Groentensoep,

Pompoensoep,

Goulashsoep,

Champignonsoep, 

Aspergesoep,

Kerriesoep,

Mosterdsoep,

Koninginnesoep,

Erwtensoep.

 

VOORGERECHTEN

Brood met smeersels (stokbrood, zuurdesembrood, mini broodjes, turksbrood)

Carpaccio 

Vitello tonato

Div amuses

 

HOOFDGERECHTEN

Stoofvlees (Oma's stoofvlees, Boeuf Boufgignon, Goulash)

Saté ( varkenshaas, kipdijfilet of jackfruit(v))

Kipkerrie

Varkenshaas in champignonroomsaus

Gehaktballetjes (in pindasaus, tomatensaus of piri-piri)

Rollade ( rund, kip of varken, ook kleine rollade mogelijk)

Lasagne (gehakt, zalm of vega)

Curry (vis, kip of vega)

Vispannetje

Bolognese saus

Chili con carne/sin carne

Ratatouille (v)

Shaksuka (v)

Spareribs

Mini-schnitsels

Ossobucco

 

BIJGERECHT

Aardappelgratin

Ovenaardappeltjes, met of zonder schil, naturel of gekruid.

Puree (aardappel,  zoete aardappel, truffelpuree)

Rijst (basmati, pandan, zilvervliesrijst, notenrijst, witte rijst, nasi, gekruide rijst)

Pasta (div soorten, naturel of gekruid, macaroni)

Quiche (hartige taart, div soorten)

Couscous

 

GROENTEN

Gegratineerde groenten

Geblancheerde groenten

Gegrillde groenten

Rauwkost

Groene salade

Witlof met ham en kaas

Prei met ham en kaas

Appelmoes

Appelcompote

Rabarber (seizoen)

 

KOUDE SCHOTELS

Huzarensalade 

Rundvleessalade

Zalmsalade

Kartoffelsalade

Pastasalade

Couscous/parelcouscous salade

Vleeswaren schotel

Gerookte visschotel (evt met haring)

Carpaccio

Vitello tonato

Fruitsalade.

 

Echt eens wat anders? Een themabuffet behoord ook tot de mogelijkheden! Denk bijv eens aan;

*Stamppotbuffet (met keuze uit traditionele stamppotten, als hutspot, zuurkool en boerenkool, maar ook wat originelere varianten; zoete aardappel- rucola, tropische zuurkool of preistamp met chorizo!

*Italiaans buffet (met div pasta's,  italiaans stoofvlees, gniocci, pizza, brood en antipasti)

*Midden Oosters buffet ( met shaksuka, shawarma, linzensoep, fatoush, falafel, en div metze)

*Grieksbuffet ( met moussaka, gyros, Tzaziki, baklava, Griekse boerensalade, turksbrood etc)

 

Ik hoor het graag als er allergieën, intoleranties of diëten zijn, ik kan daar altijd rekening mee houden, en vaak lukt het zo te koken dat iedereen mee kan eten van dezelfde gerechten!